Veckans erbjudande

Färsk laxfilé

från Färöarna, en fantastisk råvara till många rätter från alla världens kök. Gör sushi på ryggsidan, ugnsbaka bukdelen med höstens fina rotsaker och koka en god soppa med bitar från stjärten så får du middag för 4 personer i 3 dagar från bara en laxsida och du tar tillvara på allt. Vill du vara helt säker på att ta tillvara på varenda gram av laxen så skrapa delarna från skinnet som du inte använder och gör en enkel tartar på skrapet men framförallt kan du grava skinnet i ett par dagar och sen knapersteka så får du ett riktigt läckert snacks.

Om du inte gillar sushi så är ryggsidan också fantastisk att steka men kom ihåg att lax inte behöver komma upp i temperaturer över 54 grader för att vara klar, det är godast om den är lite ljusrosa i mitten när den serveras.

Vill du inte själv äta skinnet så är det helt säkert att hunden kommer att älska det. Torka i ugnen tills laxskinnet är torrt, eller lite halvsegt, och bryt i bitar. Stoppa det som inte används inom några dagar i frysen och ta fram efter hand och kom framförallt ihåg att inte tillsätta något salt eller kryddor som hundens mage kan bli orolig av.

Bon apetit!


Vår lax kommer alltid från Färöarna och då kan man fråga sig varför vi väljer att använda just lax från Färöarna? Vi tycker att det är den mest jämna kvaliteten på en odlad lax som går hitta och som dessutom inte kostar 4 gånger så mycket som den vanligaste från Norge. Man använder ingen antibiotika i odlingarna och inga hormonella tillsatser i fodret vilket ger en naturligt frisk lax som växer i ett naturligt tempo och detta syns väldigt tydligt när man tittar på filén och inte minst när man äter den och känner inget annat än en frisk laxsmak utan bismaker.

Ordinarie pris 295-395 kr/kg. Priset gäller till och med torsdagen den 21 november, eller så långt lagret räcker.

Dela inlägget:

Liknande inlägg

Om räkor

Under denna perioden på året byter räkorna skal och det innebär att de kan se lite annorlunda ut än annars.

Läs mer
Skip to content