Snipans dag – Havets läckerheter – Takers Acousticfre 02 aug, 2019 (18.00)

Snipans Dag

Program för 2019
  • 18.00 – Buffén står framdukad.
  • 18.00 – Sniporna avgår från spritkyrkan i Åhus.
  • 18.30 – Båtarna anländer till Rökeriet.
  • 18.30 – Sjöräddningen har sin uppvisning vid Rökeriet.
  • 19.00 – Fallskärmsklubben landar på vår gräsmatta.
  • 19.00 – Musikunderhållning med Takers Acoustic

Vad serveras?

Kom och njut av havets alla läckerheter, när vi serverar buffén med samma namn. Skaldjur, lax samt många tillbehör och mer därtill står framdukat för er att sätta tänderna i!

Ät så mycket du orkar för 349 kr/person – för barn gäller 20 kr/år fyllda (ex. 6 år = 120 kr)
Glöm inte att boka bord!

Här finns menyn som serveras utöver buffén »

Vill du se fler bilder från Snipans dag? Klicka här!


 FAKTA: Snipa är en båtmodell med spetsig för och något rundad akter. Längden kan vara från cirka fyra meter till upp mot åtta meter. Det finns många varianter av snipa och den har likheter flera båttyper typ jolle, eka, med flera.

Snipans dag har sedan 8 år tillbaka firats på Rökeriet i Åhus. Kvällen börjar med att ett stort gäng snipor och deras kaptener åker gemensamt längs med Helge Å ut till Rökeriet. Med start ifrån spritkyrkan i Åhus, vid 18.00. Väl på plats ordnar sjöräddningen med en häftig uppvisning på ån samtidigt som det dalar fallskärmshoppare ner från skyn och landar på den stora gräsmattan. Det är alltid fullt med folk som trängs längs med ån en sådan här sommarkväll. Det är inte heller ovanligt att bilisterna stannar längs med 118 för att få en skymt av evenemanget. Efter uppvisningarna fortsätter gästerna sin kväll på Rökeriets stora uteservering med god mat, kall dryck och musikunderhållning.

Canon juni juli augusti 2013 253 Canon juni juli augusti 2013 289

Det är alltid fullt upp att göra här på snipans dag, men det är bara roligt, vi älskar att ha liv och rörelse omkring oss

Snipans dag är ett evenemang som växer sig större för vart år som går och det har för många blivit ett klassiskt avslut på Åhussommaren. Bordsbokningarna går snabbt åt och alla verkar vilja knipa det bästa bordet, allt för inte missa någoting som händer under kvällen. Som tur är så har vi många bord på lager att plocka fram till sådana här kvällar, säger Bengt medan han skrattar högt

Canon juni juli augusti 2013 277 Canon juni juli augusti 2013 233


Boka gärna bord (044-24 91 21) – eller kom obokad!
Välkomna!