RajtanTajtanUnplugged

Om RajtanTajtanUnplugged

RajtanTajtanUnplugged utgörs av paret Ida Sköld och Fredrik Henriksson som tillsammans har över 30 års erfarenhet av att stå på scen i olika sammanhang. Allt från trubadur, shower, serverande artister,
coverband och musikal. 

Fredrik Henriksson
Fredrik kommer från Bjärnum och började med teater i unga år. Åren 2000-2004 turnerade Fredrik med trion Tre Gringos som spexade och sjöng på fester, bröllop och festivaler. 2002 började Fredrik jobba på ”Barnens Salonger” i Kristianstad som varje sommar gör barnmusikteater. Fredrik gick på C4-gymnasiets teaterlinje och fick därefter jobb på High Chaparral som stuntman och tågrånare. Våren 2015 spelade han rollen som Smee i musikalen Peter Pan på Kristianstads Teater.

Fredrik är en multimusiker som trakterar flera olika instrument. Han har i hela sitt liv sysslat med musik och har alltid spelat i ett eller flera band samtidigt.

Ida Sköld

Ida är uppvuxen i en familj där alla mer eller mindre sysslar med musik. Pappa Sven-Inge var dansbandmusiker med det egna bandet Swinges Orkester & syster Anna är sångerska i Wizex.
Från musik var steget inte långt till dans, och direkt efter skolan gick Ida en 3-årig dansutbildning.
Det första jobbet som showartist var för 2entertain 2005-2006.

Efter det bar det direkt upp till Sälen och Lindvallens Wärdshus som serverande artist.

Sen har det bara rullat på, både i Sverige & utomlands!

Några hållplatser har varit Gran Canaria, där hon jobbade som artist med fem olika shower i veckan för Fritidsresor, loungesångerska på spahotellet Farris Bad i Norge, showartist för Showcompagniet i Falun & Nynäshamn & julshow i vackra Hestra.

När Ida efter 15 år på vift återigen landade i Osby, fick hon jobb i Partyfabriken, där hon jobbade i tre år.

Paret bor idag tillsammans i det lilla torpet Farmorsa hus norr om Osby.