Nino Tiritiello & Jessica Sjöholm

Om Nino Tiritiello & Jessica Sjöholm

Jessica är 36 år och bor i Åhus. Hon har sedan barnsben älskat att sjunga och ett av hennes första minnen är från när hon en gång sjöng för en snäll, äldre dam på bussen, som sedan gav henne en enkrona!

Det blev mycket sång och musikskola under hennes uppväxt och under hennes tid på C4-skolan i Kristianstad. 2001 fick Jessica erbjudandet om att börja som sångerska i dansbandet Wizex, och svaret blev ”ja”. En fantastiskt rolig och lärorik tid, fram tills hon slutade 2008.

Nino föddes i Italien och har en gedigen bakgrund som artist, kompositör och sångare med 20 år av turnerande runt om i Europa, i bagaget. 1975 flyttade han till Sverige. Redan samma år slutade han på 3:e plats i tävlingen ”Italian sommar melodifestival” med sin egenkomponerade låt ”Spegni la luce” med ”La Piccola Dimensione”. Nino har skrivit musik till Lasse Stefanz, Torleifs, Wizex samt många andra artister och band i Skandinavien. Numera jobbar han mycket med Jessica, sjunger och är glad, samt sprider glädje till alla runt omkring sig. Han är gift med Monica, har två vuxna barn och två fantastiska barnbarn.

Jessica och Nino började sjunga och göra musik ihop redan på slutet av 90-talet.

Nino och Jessica