Varmrökt makrill med färskpotatissallad

Ingredienser

  • 300 gr varmrökt makrill
  • 1 kg färskpotatis
  • 70 gr ruccola
  • 125 gr cocktailtomater
  • ½ rödlök
  • 1 bunte gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk vit balsamvinäger
  • ½ tsk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

Skölj och koka 1 kg potatis i saltat vatten.

Dressing- Finhacka gräslök och blanda med citronsaft, olivolja, vatten, dijonsenap, vit balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Har du en matberedare så kan du mixa alla ingredienser.

Skölj 70 gram ruccola och ½ ask cocktailtomater. Halvera tomaterna och skala och skiva ½ rödlök tunt.

Ta bort skinnet på makrillfiléerna och dela dem i mindre bitar.

Sila av potatisvattnet och dela potatisen på mitten. Blanda potatis, ruccola, tomater och rödlök med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med makrillfiléerna.