Smörrebrød med gravlaxröra

Ingredienser

  • 350 gr gravad lax
  • 4 skivor rågbröd med smör på
  • 200 gr hovmästarsås
  • 4 ägg, kokta
  • 4 stora salladsblad
  • 4 dillvippor
  • 2 stora rödlökar
  • ½ dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Instruktioner

Syra rödlöken
Koka upp lagen: Vatten, socker och ättika. Låt koka några sekunder. Ställ kallt medan du skivar löken tunt. Lägg löken i lagen. Låt stå och dra.

Hacka gravlaxen i tärningar. Vänd ner i Hovmästarsåsen.

Montera smörrebrödet: Lägg salladen i botten, laxröran ovanpå och därefter den avrunna löken. Toppa med dillvippor.

Servera med en god öl och snaps till.