Små laxpizzor

Ingredienser

  • 3 dl riven ost
  • 25 gr jäst
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 200 gr kallrökt lax
  • 250 gr bladspenat
  • 1 msk olja
  • 1 st gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 tsk salvia

Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör ner olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 1/2 timme. Förbered fyllningen genom att grovhacka spenaten, skala och finhacka löken. Fräs detta i olja några minuter. Salta och peppra. Skär laxen i strimlor och riv osten.
Arbeta degen smidig. Dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda degplattor. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Fördela spenatröra, lax och ost på plattorna.
Grädda i mitten av ugnen i 250°C i 8-10 minuter. Pensla pizzorna med lite olja, strö över salvia