Ost- & räkpaj

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 gr smör
  • 3 msk vatten
  • 250 gr lagrad prästost
  • 500 gr räkor med skal
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

Hacka ihop vetemjöl och margarin. Tillsätt vatten och nyp ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kyl.

Sätt ugnen på 225°.

Riv osten, skala räkorna. Degklä en pajform ca 31 cm i diameter (gärna med löstagbar kant)
Grädda pajskalet i 10 minuter på nedersta falsen.
Tag ut formen, strö osten på botten, lägg på räkorna och häll i äggen söndervispade och blandade med mjölk, grädde salt och peppar.

Grädda ca 30 minuter.
Ska pajen värmas görs detta i 200° ugn ca 15 minuter.