Moule marinière

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 dl matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 2 persiljekvistar
  • 1 krm nymalen peppar
  • 900 gr blåmusslor
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • 4 msk bladpersilja, hackad

Instruktioner

 

Hetta upp oljan i en låg vid panna. Rör ner schalottenlök och vitlök och låt fräsa under omrörning någon minut. Tillsätt vin, persilja och peppar och koka ca 2 minuter. Lägg ner de frysta musslorna. Koka under lock 3-5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig. Ta upp musslorna. Tillsätt grädden och koka ihop spadet till cirka halva mängden återstår. Smaka av med salt. Lägg ner musslorna och strö över persiljan.

Servera musslorna med spadet och varmt bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.