Citron- och örtbakad lax

Ingredienser

  • 700 gr lax
  • 1 st citron
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st timjanskvist
  • ¼ rosmarinskvist
  • ½ dl olivolja
  • 4 st paprikor
  • 10 st champinjoner
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 st äpplen
  • Salt & peppar efter smak

Instruktioner

Kör den skalade vitlöken med timjan, rosmarin och olivolja i snabbhacken tillsammans med citronskalet. Skär snitt i laxen och pensla den med röran. Salta och peppra.

Sätt in i ugn på 175 grader i ca 15 minuter.

Skala paprikorna, kärna ur och skär ned i mindre bitar. Skiva champinjonerna. Lägg in dessa i ugnen tillsammans med laxen och baka klart i ytterliggare ca 5 minuter.

Sallad
Gör en vinegrette på citronsaft, olivolja, salt samt pepper. Blanda i spenaten samt fint skurna äppelskivor.

Smaklig måltid!