Ansjovis- & äggfylld strömmingsflundra med brynt kaprissmör & potatismos

Ingredienser

  • 800 gr strömming- eller sillflundra
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • smör att steka i
  • 1 burk ansjovisfilé
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 msk creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kg potatis
  • 25 gr smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr smör
  • 2 msk kapris

Instruktioner

Skala och koka potatisen mjuk.

Klipp bort ryggfenan på fisken. Hacka och blanda alla ingredienserna (ansjovis, ägg, dill, crème fraiche och dijonsenap) till fyllningen. Tag hälften av strömmingsfiléerna och klicka fyllningen på köttsidan på dessa filéer. Lägg därefter en filé ovanpå. Vänd i rågmjöl och stek gyllenbrun ett par minuter på varje sida. Salta.

Värm mjölken till moset och vispa samman den avhällda potatisen med smör och kryddor.

Bryn smör och kapris och servera till strömmingen.
Servera gärna gröna ärtor eller en grönsallad.