Sjösättningsfirande – Helgrillad Gris – Nino & Jessicator 06 jun, 2019 (13.00-18.00)

Sjösättningsfirande – årets första Snipans dag!

För tredje året i rad, drar Rökeriet igång Sjösättningsfirandet, eller om man heller vill kalla det för årets första Snipans Dag. Många är det som uppskattar Snipans dag som normalt firas den första fredagen i Augusti (så även i år, närmare bestämt den 2/8), och har önskat fira denna tradition ytterligare en gång per år – så varsågoda! Här kommer Sjösättningsfirandet – årets första Snipans dag!


Program för dagen:
13.00 – Båtarna avgår från hamnen i Åhus
13.30 – Båtarna anländer till Rökeriets bryggor (detta är en cirkatid)
14.00 – Livemusik av Nino Tiritiello & Jessica Sjöholm
14.00 – Buffén dukas fram – Helgrillad gris, buffén kostar 299 kr/person


Tidningsartikel om Sjösättningsfirandet från 2016!

Efterfrågan bland de som brukar vara med på Snipans dag på Rökeriet i Åhus är så hög att det nu även blir en Sjösättningens dag. På nationaldagen åker alla som har en snipa i gemensam kortege från Åhus hamn till Rökeriet där det blir grillbuffé och underhållning.

På Sveriges nationaldag kan alla som har en snipa samlas vid spritkyrkan i Åhus hamn klockan 13.00. Båtarna åker sedan i samlad kortege till Rökeriet i Åhus.

– De som inte har någon båt och vill åka med kan boka platser i min båt. Givetvis får man hänga på med en annan typ av båt också, säger Bengt Persson på Rökeriet i Åhus.

Väl framme på Rökeriet blir det grillbuffé för de som önskar det. Samma dag lanserar också Rökeriet sin nya räkbuffé där man bara betalar för hur mycket man har tagit på tallriken. De börjar också med en ny ölsort den här dagen, men vilken det blir är en hemlighet än så länge. Under måltiden blir det underhållning av Magnus Persson och Tomas Tillberg.

– Vi tycker att det här är ett bra sätt att fira nationaldagen på istället för att sitta hemma. Vi valde att ha det på dagtid eftersom många ska upp och jobba dagen efter, säger Bengt.

Sjösättningens dag ersätter inte på något sätt den väldigt populära Snipans dag, vilken alltid går av stapeln första fredagen i augusti. 

– Snipans dag kom till efter att många hade varit på mig om att vi skulle köra tillsammans. Då för några år sedan när vi startade så hade jag inte tid förrän första fredagen i augusti och på den vägen är det, säger Bengt.

Snipans dag, som i år infaller 5 augusti, har blivit en tradition för många. Förra året körde 19 båtar med och över 400 personer åt sedan på Rökeriet. Det var stor uppslutning trots att regnet vräkte ner. 5 augsuti är det samling för alla som vill åka med i kortegen vid spritkyrkan i Åhus hamn klockan 18.00. Sedan är det fallskärmshoppning vid Rökeriet och uppvisning av Sjöräddningen. Därefter är det filéfrossa för de som önskar på Rökeriet och underhållning av Isabel Guerrero.

Snipans dag har blivit en tradition på Rökeriet som är här för att stanna. Alla, även om man inte har båt, är välkomna att titta, åka med i båtarna om det finns plats kvar och njuta av god mat på Rökeriet. Nu ska bara sniporna i sjön först, så boka in Sjösättningens dag först på nationaldagen.

FAKTA: Snipa är en båtmodell med spetsig för och något rundad akter. Längden kan vara från cirka fyra meter till upp mot åtta meter. Det finns många varianter av snipa och den har likheter flera båttyper typ jolle, eka, med flera.

Canon juni juli augusti 2013 253 Canon juni juli augusti 2013 289


Italiensk smörsång, svenska visor och radiohits är vad denna kvällen har att erbjuda. Nino och Jessica bjuder er på en resa från Italien till Sverige, och allt däremellan.

På sjösättningsfirandet serveras helgrillad gris med tillbehör, allt för att inviga sommaren. Ät så mycket grillat du orkar för 349 kr/person. För barn gäller 20 kr/år fyllda (ex. 6 år = 120 kr)

Boka gärna bord (044-24 91 21) – eller kom obokad!
Välkomna!

 Sommar uteservering

I SAMARBETE MED DEGEBERGA SLAKTERIPRODUKTER!