Clara Fornander Trio

Om Clara Fornander Trio

Clara Fornander är jazzsångerska som går andra året av tre på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Efter studentexamen gick hon jazzlinjen på Sundsgårdens folkhögskola och därefter på Fridhems folkhögskola och studerade sedan musik på ett Rotarystipendium under ett år vid Clayton University, Atlanta, USA vilket följdes av musikproduktionsstudier i Lund. 2016 deltog hon i Lisbon Jazz Summer School i Portugal. Hon har fått flera stipendier, t.ex. Lions musikstipendium 2010, Loa Falkmanstipendiet 2011, Lars-Erik Larssongymnasiets musikstipendium 2011 och Blue Bird Jazz Clubs jazzstipendium 2014. Hon sjunger många olika sorters musik – jazz, pop, klassiskt, visor, soul etc.

Berndt Sjögren är en välkänd och välmeriterad saxofonist, orkesterledare, kompositör och arrangör utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Han har gjort sig bemärkt som en personlig improvisatör med idérikedom och briljant teknik. Under hans ledning 1995-2007 har XL Big Band turnerat i Europa och USA och släppt sex cd. Han har också gjort ett antal cd med olika mindre jazzgrupper bl. a. med Some Band och har samarbetat med en lång rad svenska och utländska toppartister. Han har belönats med Harry Arnold-stipendiet, stipendier från jazzklubben Blue Bird och från Rotaryklubbarna i Kristianstad samt Kristianstads kommuns kulturpris 2006. Berndt Sjögren är rektor för Karlshamns Kommunala Musikskola. Han är primus motor i kvartetten Some Band och ledare för Blekinge Big Band. Han frilansar ofta både i Sverige och utomlands t.ex. i USA och Tyskland.

Ingemar Torstensson är läkare, forskare och fritidsmusiker. Han är autodidakt frånsett studier för pianotant i barndomen och några trevliga sommarkurser med jazzgruppen Nexus på Skurups folkhögskola på 1980-talet.  Därefter har lärandet mest bestått i spelande med andra musiker. Sedan 2006 har han gjort ett stort antal konserter, de flesta på Aoseum i Åhus, med den egna kvartetten Some Band tillsammans med professionella svenska och utländska gästsolister. För mer info se www.someband.se. 2014 gjordes cd:n ”Some Band” med Denis DiBlasio (US), Vincent Nilsson och Lena-Marie Walldén. Sedan 2016 är han också pianist i Kristianstads storband.